Specials

Alfred Lagarde op Radio 1


31 augustus 1979. Kort interview over zeezenders. *

Oh, wat een nacht 30/08/80


30 augustus 1980. Het was zes jaar geleden dat de zeezenders definitief uit de lucht moesten. Dit werd op Hilversum I herdacht met een speciale uitzending, live vanaf de MS Bizon op de Noordzee. Uiteindelijk werd door de te harde wind uitgeweken naar de Scheveningse haven. Je hoort o.a. Leo van der Goot, Lex Harding en Alfred Lagarde. *

Little Feat – Willin’


Live in Countdown Café, met – heel zachtjes – backingvocals van Alfred Lagarde.

Koekiemonster


Op de LP ‘Sesamstraat – Cijfers & Letters’ zingt Alfred Lagarde als Koekiemonster ‘Kijk met me rond of je vormen ziet’. Dank aan Karel Oosterhuis

Zolderrock
Alfred Lagarde en Kees Baars zijn in 1986 te gast in het programma ‘Zolderrock’ van de Lokale Omroep Landsmeer. Alfred Lagarde vertelt over zijn radiocarrière, zijn werk als producer en draait zijn favoriete platen. Dank aan Kasper Seelmeijer.
Uur 1:


Uur 2:

NEWS FM in de ether


November 1988. Lagardes alter ego Johnny Camaro had net een hit met ‘Don’t worry be happy’ toen NEWS FM in de Rotterdam in de ether kwam. De door Hans Wismeijer aangepaste tekst werd door Johnny Camaro ingezongen. Dank aan Roel Azaro, Hans Wismeijer en Dick Verheul.

Afscheid Lex Harding


1 juni 1989. Lex Harding gaat naar RTL Véronique – tijdens zijn laatste Top 40 op Radio Veronica zingt Johnny Camaro – Alfreds alter ego – een afscheidslied.

Overpeinzingen aan de bar


B-kant van de single ‘De bonte was van de familie’ (1989) van Johnny Camaro (D.Kloeth / J.Camaro / W.Bevelander) – Polydor BV. Dank aan Paul van Breemen.

Eerbetoon aan Freddy Mercury


29 november 1991 – Vijf dagen na het overlijden van Queen zanger Freddy Mercury vertoont Veronica het laatste concert van Queen. De necrologie van Mercury werd ingesproken door Alfred Lagarde. *

Inspreeksessie ‘De Scheldlijn’


Januari 1995. Voor B&M Producties BV in Landsmeer sprak Alfred Lagarde een radiospot in voor ‘de Scheldlijn’. Je hoort de complete sessie (alleen de stiltes zijn er tussenuit geknipt). De geluidskwaliteit is niet zo goed, na 50 seconden wordt het iets beter. Dank aan René Bekking.

In Memoriam


1 januari 1998. De start van Veronica FM, met het nieuws van Alfred Lagardes overlijden. Ook een kort In Memoriam van (vermoedelijk) Radio 1. *

In Memoriam op Veronica TV


Januari 1998. Vlak na Alfred Lagardes dood, vertoonde Veronica op TV regelmatig een spotje met de titel ‘Farewell to Big Al’. Het filmpje is te bekijken via YouTube, de audio kun je hier beluisteren. Dank aan Raymond Hagedoorn.

Big Al’s Nite Flite


In de nacht van 1 op 2 januari 2001 zond Kink FM een speciale aflevering uit van ‘Big Al’s Nite Flite’, met oude fragmenten van Alfred Lagarde en ‘Big Al’s favorites’. In deze compilatie van het tweede uur hoor je o.a. Jan Hoogesteijn in gesprek met Alfreds zoon Kim en vrouw Hester, een interview met Martha Reeves en de ‘Birthday Blues’ (voor Alfreds veertigste verjaardag). Met veel dank aan Karel Oosterhuis

Stemgeheim


In juli 2004 stond Alfred Lagarde centraal in de rubriek ‘Stemgeheim’ van het mediaprogramma ‘Antenne 2’ van de AVRO. Presentator Roeland van Zeijst praat met Veronica-radiobaas Jan Hoogesteijn, Alfreds zoon Kim Lagarde en vormgever Diederick Huizinga.

V-Day – Countdown Café


Op 31 augustus 2004 was het 30 jaar geleden dat zeezender Veronica haar uitzendingen moest staken. Radio Veronica herdacht dit met V-Day, met de Top 5 van favoriete Veronica programma’s, samengesteld door luisteraars. Op 4: Countdown Café. Bart van Leeuwen sprak in een speciale uitzending met oud-presentator Kees Baars en Veronica-radiobaas Jan Hoogenstein, o.a. over Alfred Lagarde. Luister naar een compilatie.

A Tribute to Alfred Lagarde


In de nacht van 1 op 2 januari 2005 bracht Kink FM opnieuw een ode aan Alfred Lagarde. Zijn zoon Kim zocht de fragmenten uit die tussen 0.00 en 2.00 uur te horen waren, uit het archief van ‘Countdown Café’, ‘Nite Flite’ en Kink FM. Tussen 2.00 en 3.00 uur werd de documentaire over Countdown Café – eerder te horen tijdens Veronica’s ‘V-Day’ – uitgezonden. Je kunt hier luisteren naar een compilatie. Heel veel dank aan Jan Hoogesteijn en Kim Lagarde!

I.M. 2008


1 januari 2008. Bart van Leeuwen staat op Radio Veronica stil bij de op deze dag precies 10 jaar geleden overleden Alfred Lagarde. *

Theater van het Sentiment


De KRO brengt in 2012 in de week voorafgaand aan Allerzielen op radio en TV een ‘Ode aan de Doden’. In ‘Het Theater van het Sentiment’ op Radio 2 wordt tijdens die week stilgestaan bij nationale en internationale prominenten, die overleden in de jaren zeventig, tachtig, negentig en de zero’s. Op woensdag 31 oktober gaat het over de jaren negentig. Presentator Stefan Stassen praat met Golden Earring-zanger Barry Hay over Alfred Lagarde.

* Dank aan Dick Verheul.